Jeszcze jestem ciekaw czy wszystkie lampy będą na soczewce czy tylko ksenon.
Skoda Octavia face-lifting - pierwsze zdjęcia i informacje
Zwiń
X
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
A mi się nie podoba. Stylistycznie pasuje do nowej Fabii, Roomstera i Superba, ale o ile w przypadku Fabii i Roomstera ten styl jest dla mnie akceptowalny (małe samochodziki z usmiechniętą mordką) to IMHO Octavia i Superb powinny wyglądać bardziej poważnie i agresywnie. O ile jeszcze światła mogę przeżyć to grill w ogóle mi się nie podoba.
P.S. na szczęście ja mam bardzo stary "kibel" (O1 rocznik 2004), więc przynajmniej nikt nie powie, że jestem rozżalonym właścicielem przedliftowej O2 i dlatego krytykuje nowy model :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Zamieszczone przez _tm_P.S. na szczęście ja mam bardzo stary "kibel" (O1 rocznik 2004), więc przynajmniej nikt nie powie, że jestem rozżalonym właścicielem przedliftowej O2 i dlatego krytykuje nowy model :diabelski_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GregA wie ktoś co z RSem,kiedy będą jakieś zdjęcia albo informacj,bo przymierzam się do zakupu?
Im dłużej oglądam to auto tym więcej mam uwag krytycznych.
Poza tym drewnem, co jest chyba oczywiste dla większości, nie podoba mi się również zmiana w tylnych światłach.
Taki przerobienie na siłę tego środkowego odblasku z czerwonego na biały wygląda trochę jak tuning domowym sposobem. A poza tym uważam, że ta czerwień po środku właśnie dobrze odcinała światło. Całe to środkowe białe pole wygląda gorzej IMHO.
Wydaje mi się również, że ten nowy przód wygląda zdecydowanie lepiej na kombi niż na 5d.
Przez to, ze lampy są duze i szerokie, to nadaje to sporo dodatkowej masywności. I z kombi wygląda to dobrze, bo jest proprcja. A w 5d mam trcohę wrażenie jakby to byl mały człowieczek z wielką głową.
Ale może to tylko takie wrażenie ze zdjęć...
BTW: Oficjalne informacje są już na oficjalnych stronach Skody. Oczywiście nie na polskiej... Nasi zawsze mają spóźniony zapłon. :roll:TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekoctaviaCiekawe jak bedzie wygladac sprawa wlasnorecznego liftowania OII. Ciekawe czy bedzie to wciaz tak latwe jak przy OI :szeroki_usmiech
Napewno czesci dojdzie wiecej. Blotniki na bank, maska pewnie tez.
:twisted:
[ Dodano: Sro 01 Paź, 08 21:35 ]
No i dochodza te nowe swiatla dzienne, doswietlanie zakretow itp. itd.. Pewnie niebedzie latwo.
A co do przodu, roznica jest w zderzaku, grilu, lampach i blotnikach i oczywiscie lampach Wiec wieksza rzezba. Jak mniemam po Superbie to inny tez bedzie wlacznik swiatel, bo te wszystkie systemy dzialaja, gdy na guziku mamy AUTO a jak damy na normalne swiatla mijania to te systemy sa odlaczane.
Srodek, to chyba kierownica i licznik oraz radia i tu jest pewien zonk, bo beda pewne rozroznienia na nowego i starego CAN-BUSa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mike15A ja mam pytanie (może i głupie ale jednak): czy to jest O2FL czy O3? Skoro lada moment ma być nowy Golf (6), to...
Nowy Golf wyszedł szybciej, bo niestety nie był hitem sprzedaży, natomiast Octa nie ma z tym problemu. Podejrzewam, ze po tym liftingu czekają nas jeszcze dobre co najmniej 3 lata zanim pojawi się O3.TDI 205PS
Komentarz
-
-
ee.. w sumie to jej za bardzo nie zepsuli
Po pierwszych zdjęciach najbardziej nie podobały mi się światła ale.. im dłużej na nią
patrzę, szczególnie po prezentacji 3D na czeskiej stronie Skody, tym bardziej mi się podoba.
Świetne przeciwmgielne, kierownica OK, drewno wewnątrz.. średnio
(Coraz bardziej mi się wydaje, że drewno pasuje do wnętrza tylko w połączeniu
z chromowanymi "obwódkami", bo kiedy tego nie ma,
to granica drewno/plastic wygląda jak na "real foto" reklamie tuningu by Allegro
ale czy TAKIE wnętrze pasuje do Octavii czy od Bentleya, to już inna sprawa..)
tylne światła.. zmiana ledwo widoczna, no ale coś "trzeba było" zmienić..
nowy silnik 1.4 - nie lubię takich małych wysilonych, no ale.. wyjdzie w praniu
w najbliższym czasie posiadanie nowej Czeszki mi nie grozi..
ale i tak jest dobrzeTHE NEW SKODA OCTAVIA.
AVAILABLE WITH 2 ZONE AIR-CONDITIONING
Komentarz
-
-
oficjalne zdjęcia Octavia II Lift
Witam, ponizej przedstawiam oficjalne zdjecia Octavii po lifcie jaka będzie zaprezentowana w Paryżu. Są to zdjecia przesłąne przez SAP czyli prawdziwe. Czy O II straciła czy zyskała na wygladzie pozostawiam do własnych rozważań.Załączone pliki- new_rgb_oc_2105_150.jpg (54,0 KB, 1946 odsłon)
- new_rgb_oc_2103_374.jpg (112,1 KB, 1946 odsłon)
- new_rgb_oc_2079_156.jpg (53,4 KB, 1946 odsłon)
- new_rgb_oc_2076_194.jpg (72,3 KB, 1946 odsłon)
- new_rgb_oc_2074_384.jpg (42,7 KB, 1946 odsłon)
- new_rgb_oc_2073_211.jpg (47,9 KB, 1946 odsłon)
- new_rgb_oc_2072_108.jpg (47,4 KB, 1946 odsłon)
- new_rgb_oc_2071_995.jpg (54,0 KB, 1946 odsłon)
- new_przd_159.jpg (40,3 KB, 1946 odsłon)
Komentarz
-
Zamieszczone przez SalvatorePoliftowe najprawdopodobniej będą sprzedawane dopiero w przyszłym roku, więc po prostu nowy cennik zrobią. Natomiast spodziewałbym się gigantycznych zniżek na przedliftowe pod koniec roku.
Zdaje sie, że produkcja starych została właśnie zatrzymana. I to co zamawiasz teraz przyjedzie do Ciebie juz po FL.
Czyli za jakieś 5-6 tygodni mamy szansę zobaczyc pierwsze O2FL na naszych drogach.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Leszekmw napisal w innym temacie :)no nie podobają mi się te przetłoczenia na zderzakach , jak w starej astrze... , z przodu tez jakoś nie za bardzo... ,jak już ktoś wspominał , chyba zatraciła swój charakter... , za szerokie odstępy żeberek na grilu-za to będzie je można myć bez problemu w końcu ,listwy w kolor w końcu... , wieśniackie napisy na lampach przednich , tylne lampy zwalone , poprzednie naprawdę były bardzo ok' .środek chyb może być , nawet z tym drewnem pewnie , zależy co się podoba komu, kierownik zdecydowanie nie .. posiedziałem sobie wczoraj w superbie sporo bo byłem w serwisie z moimi hamulcami nareszcie /w końcu cicho z tyłu / i ta kierownica mi nie bardzo się podobała /podobnie jak w audi i mercedesach/ .
chciałbym mieć chyba tylko te światła odblaskowe jak z rs , nie wiem dlaczego ale bardzo mi się to podoba :| .
Komentarz
-
-
No to po fotkach widac, ze wersja L&K bedzie dostepna nietylko w bezu.
No i jednego bylem pewien i sie sprawdzilo, ze dolne spojlery zderzakow niebeda juz czarne, tylko zderzak bedzie w calosci.
To samo mialo miejsce przy liftingu OI :twisted:
[ Dodano: Czw 02 Paź, 08 13:30 ]
No i na tych wszystkich fotach niewidza mi sie felgi na kombi.
Wygladaja jakby je sciagneli z VW Jetty. Niepasuja mi zbytnio do Octy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftSrodek, to chyba kierownica i licznik oraz radia i tu jest pewien zonk, bo beda pewne rozroznienia na nowego i starego CAN-BUSa
Ten nowy protokół zwie się BAP. Ale radio jako takie działa w starej OII. Tylko niektóre funkcje są niedostępne.
Ja jestem ciekaw czy reflektory nie-xenony będą lepiej świeciły, i to co mi się podoba to te nowe przeciwmgielne z 3 żarówkami, a nie jedną.
Komentarz
-
Komentarz